Help Veda op weg!

Special
gepubliceerd op 30 oktober 2023

Dit is een ander bericht dat je van ons gewend bent. Normaal gesproken praten we over marketing, ondernemerschap en sales.

Nou, bij ondernemerschap horen meer zaken dan alleen groei in business. Uiteindelijk gaat het allemaal om menselijke verbinding.

En vanuit die gedachte willen we graag even stilstaan bij Maurice en zijn dochter Veda.

Maurice woont in Hoorn, samen met z’n vrouw en twee dochters.

Helaas heeft dit gezin te dealen met een behoorlijke uitdaging, waardoor Maurice op pad is gegaan om een oplossing voor z’n dochter en z’n vrouw te vinden.

Nee, we vragen niet om donaties (hoewel die meer dan welkom zijn, dus voel je vrij), maar we willen vanuit ondernemerschap een steentje bijdragen.

Onderaan dit artikel lees je hoe je dit kunt doen met jouw bedrijf en daar ook nog eens iets heel moois voor terug krijgt in je bedrijf.

Wat is er aan de hand?

Voor de meeste mensen behoort Covid tot de verleden tijd. Een periode waar we liever niet meer aan terugdenken.

Helaas geldt dat niet voor de Hoornse Veda (8) én haar moeder. Beiden lijden, na 2 besmettingen, aan het PostCovid Syndroom, ook wel bekend als LongCovid.

Voor Veda heeft dat grote gevolgen; Ernstige vermoeidheid, overprikkeling en meer dan normale spierpijn zorgen ervoor dat zij al meer dan 2 jaar geen normaal kinderleven meer kan leiden.

Veda kan op dit moment wegens haar vermoeidheid maar 3 dagen per week 1 uurtje per dag naar school.

Spelen met én bij vriendinnetjes of deelnemen aan een sport of ander clubje is jammer genoeg niet meer de gewoonste zaak van de wereld voor haar.

Beperkingen

Zelf fietsen lukt helaas niet meer vanwege haar beperkingen. Dus moet haar moeder Veda overal naartoe brengen op de fiets.

Een moeder die zelf ook nog dagelijks de gevolgen ondervindt, en al haar energie moet steken in haar eigen herstel en het draaiende houden van het gezin.

Speciale fiets

Op dit moment is het gezien de lengte en het gewicht van Veda niet meer veilig en verantwoord om haar achterop een normale elektrische fiets te vervoeren.

Veda moet meerdere keren per week van en naar school gebracht worden, maar ook met grote regelmaat naar artsen, therapeuten en andere behandelaren.

Moeder kan onder de huidige omstandigheden Veda niet meer veilig vervoeren.

Er is een oplossing om zowel voor Veda als haar moeder het leven een stuk makkelijker te maken; Een zogenaamde “longtail fiets”, de Riese & Müller Multitinker Vario.

Met deze speciale fiets kunnen Veda en haar moeder, maar ook Veda en haar PGB begeleidster, of haar vader, overal veilig naar toe.

Crowdfunding

Dit gezin heeft zelf geen bedrag van € 7000,00 op de plank liggen voor de aanschaf van de fiets.

Helaas heeft de gemeente Hoorn een subsidieaanvraag voor deze fiets afgewezen, ondanks de aanbeveling van een onafhankelijk ergotherapeut.

De lokale fietsspeciaalzaak, E-Bike Store Hoorn, heeft inmiddels een aanzienlijke korting op de fiets aangeboden, en via Enra Fietsverzekeringen is er een mooi aanbod gedaan om de fiets voor 3 jaar verzekerd te krijgen.

Zullen wij hun leven dan een beetje makkelijker maken?

En zorgen dat Veda weer op weg kan….

Hoe je kunt helpen?

Hier is waar we als ondernemers meerdere vliegen in één klap kunnen slaan.

We kunnen namelijk een helpende hand zijn EN tegelijkertijd aan je bedrijf bouwen.

Hoe?

Vanuit Obvallend bieden we een aantal diensten aan om jouw bedrijf te laten groeien ZONDER dat wij een FACTUUR sturen.

We vragen je in plaats van onze factuur te voldoen, het bedrag over te maken naar Veda en haar familie. Op deze manier weten we 100% zeker dat het geld op de juiste plek terecht komt en dat er goeds mee wordt gedaan.

(Update 3 november)

De campagne is gelukt.

Heb nodige bedrag is binnen en de fiets is er gekomen.

En dat allemaal, precies op haar verjaardag.

Verschillende media heeft hier aandacht aan besteed en vanuit Obvallend zijn we blij dat we een steentje hebben kunnen bijdragen.